Zalm met geitenkaas in bladerdeeg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g zalmfilet, 8 blaadjes diepvries bladerdeeg, ? bosui, 1 teen knoflook, bosje basilicum, 200 g jonge geitenkaas (of Paturain of andere kruidenkaas), olijfolie, versgemalen peper, (zee)zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De bladerdeeg uitgespreid op het aanrecht laten ontdooien.
Leg 2 blaadjes bladerdeeg met 1 cm overlap op elkaar.
Je hebt nu 4 langwerpige plakjes.
Bestrijk de plakken met olie maar laat een rand van 2 cm vrij.
Versnipper boven 2 van deze plakken 3-4 blaadjes basilicum elk.
Leg op deze 2 plakken elk de helft van de zalm en bestrooi dit met zout en peper.
Verbrokkel de kaas boven de zalm en versnipper boven elk weer 1-2 blaadjes basilicum.
Snipper ui en knoflook en verdeel dit over de 2 plakjes met zalm.
Leg de resterende plakken deeg op de belegde plakken.
Druk de randen goed aan en vouw ze om tot tegen de vulling aan, nogmaals goed aandrukken.
Prik in de bovenkant met een vork een paar gaatjes en bestrijk het met losgeklopt ei.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de bladerdeegpakketjes op een ingevet bakblik of op bakpapier.
Bak ze in het midden van de oven in 30-40 min. goudgeel en knapperig.
Evt. de deur van de oven op een kiertje laten staan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten