1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met gele stekelzwammen

Risotto met gele stekelzwammen

Door: bollekendrie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2001

Ingrediënten 4 personen


300 gr ronde rijst voor risotto - 300 gr pompoen - 100 gr gerookte spekblokjes - 100 gr ui - 4 groenekoolbladeren - 150 gr gele stekelzwammen - 40 gr geraspte parmezaan- 1 liter gevogeltebouillon - 60 gr boter - 1 kruidentuiltje - zout - zwarte peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de rijst onder stromend water en laat hem zorgvuldig uitlekken. Maak de pompoen schoon en snijd hem in blokjes. Fruit met zout en peper 15 min. met deksel in 10 g boter. Pel de ui en hak hem fijn. Was de koolbladeren, droog ze af en snijd ze fijn. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en zet opzij op een zacht vuur. Reinig de stekelzwammen met een vochtige handdoek. Snijd ze in fijne schijfjes.

Bereidingswijze

Fruit in een stoofpan met dikke bodem de gehakte ui en de spekblokjes 5 min. in 10 g hete boter. Voeg daarbij de rijst en meng goed zodat de korrels goed in vetstof gehuld zijn: ze moeten doorschijnend zijn. Verwerk daarin vervolgens de reepjes koolblad, de paddestoelen, het pompoenvlees, het kruidentuiltje en 2 soeplepels bouillon. Roer en laat nog op zacht vuur doorkoken totdat de bouillon geabsorbeerd is. Herhaal deze bewerking tot alle bouillon opgebruikt is. Neem na de kooktijd het kruidentuiltje uit de pan. Voeg de rest van de boter en de helft van de parmezaan bij de smeu?ge risotto. Peper, meng en bestrooi met de rest van de parmezaan.

Serveertip

Dien heet op. Risotto wordt zacht en smeu?g door warme bouillon toe te voegen naarmate het vocht wordt geabsorbeerd. Maar let op, om van deze smeu?gheid te genieten, moet u de risotto onmiddellijk serveren!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top