Hartige Taart Met Broccoli

  • Goedkoop en snel, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Hartige Taart Met Broccoli

    Hartige Taart Met Broccoli

    Hartige Taart Met Broccoli

  • Hartige Taart Met Broccoli

    Hartige Taart Met Broccoli

    Hartige Taart Met Broccoli

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje bladerdeeg uit de diepvries, ca. 750 g broccoli, 1 ui, 200 gr ontbijtspek, 1 bakje champignons, 125 ml slagroom, 2 eieren, zout peper, basilicum, knoflook, evt. Italiaanse kruidenmix of Provencaalse kruidenmix, een zakje geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 881,55 kcal
Koolhydraten 44,22 g
Eiwitten 39,28 g
Vetten 58,88 g
Benodigdheden
springvorm of ovenschaal. De springvorm werkt het beste, in een overschaal wordt het deeg soms niet helemaal goed gaar. Gebruik evt. bakpapier om het makkelijk van de rand los te kunnen halen.

Voorbereiding

Bekleedt de ovenschaal of de springvorm met het (ontdooide) bladerdeeg. Snij de broccoli in kleine stukjes. Snij de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes, de champignons in plakjes en de ui in reepjes.
Klop voor de saus de eieren los en roer hier de slagroom doorheen (niet kloppen!). Doe hier ook de kruiden doorheen: 1 teentje knoflook, zout peper en naar keuze basilicum of Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden.

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit en giet het grootste deel van het vet af. Bak de ui en de chamipnons mee en als laatste de broccoli. Laat het even smoren met het deksel op de pan. Doe het mengsel dan in de met deeg beklede vorm. Giet de saus erover en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de taart 30 minuten in een niet te hete oven, ca. 175 graden C.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rosaliefarm avatar
rosaliefarm

Doorsturen

Home Recepten