Hartige Taart Met Broccoli
- Goedkoop en snel, Ovenschotel
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 pakje bladerdeeg uit de diepvries, ca. 750 g broccoli, 1 ui, 200 gr ontbijtspek, 1 bakje champignons, 125 ml slagroom, 2 eieren, zout peper, basilicum, knoflook, evt. Italiaanse kruidenmix of Provencaalse kruidenmix, een zakje geraspte kaas.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 881,55 kcal |
Koolhydraten | 44,22 g |
Eiwitten | 39,28 g |
Vetten | 58,88 g |
Benodigdheden
springvorm of ovenschaal. De springvorm werkt het beste, in een overschaal wordt het deeg soms niet helemaal goed gaar. Gebruik evt. bakpapier om het makkelijk van de rand los te kunnen halen.Voorbereiding
Bekleedt de ovenschaal of de springvorm met het (ontdooide) bladerdeeg. Snij de broccoli in kleine stukjes. Snij de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes, de champignons in plakjes en de ui in reepjes.
Klop voor de saus de eieren los en roer hier de slagroom doorheen (niet kloppen!). Doe hier ook de kruiden doorheen: 1 teentje knoflook, zout peper en naar keuze basilicum of Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden.
Bereidingswijze
Bak de spekjes uit en giet het grootste deel van het vet af. Bak de ui en de chamipnons mee en als laatste de broccoli. Laat het even smoren met het deksel op de pan. Doe het mengsel dan in de met deeg beklede vorm. Giet de saus erover en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de taart 30 minuten in een niet te hete oven, ca. 175 graden C.