1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. Rode kool met appel.

Rode kool met appel.

Door: compy

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2001

Ingrediënten 4 personen


750 g gesneden rode kool, 1 kleine ui, zout, 1 laurierblad, 2 kruidnagelen, 2 zure appels, 1/2 eetl. boter of margarine, 2 theel. honing, 1 eetl. (appel)azijn, 1/2 eetl. aardappelmeel.



Oma's recept.

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een vergiet de rode kool wassen.
De ui pellen en snipperen.

Bereidingswijze

In een pan bodem water met zout en laurierblad aan de kook brengen.
Kool, ui en kruidnagelen met het deksel op de pan ca. 10 min. koken.
Intussen de appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Laat de appel ca. 10 min. meekoken.
Het laurierblad en de kruidnagelen verwijderen.
Meng boter, honing en azijn door de rode kool.
Roer in een kopje het aardappelmeel met 1 eetl. water glad.
Voeg dit al roerende toe aan de rode kool.
Laat het nog 1 min. koken.
Schep de rode kool in een opdienschaal.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top