1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coquilles
  6. Romige Coquilles

Romige Coquilles

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2001

Ingrediënten 2 personen


12 grote coquilles met kuit
2 gehakte sjalotten
2 eetlepels droge witte vermouth
6 eetlepels room
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel citroensap
4 snufjes saffraandraadjes
2 klein tomaatjes , ontveld, ontzaad en in blokjes
24 blaadjes dragon
60 gram boter



Een zacht romig schelpdier gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Scheid de coquilles van hun kuit. Snijd het witte vlees horizontaal doormidden. zet alles weg. meng in en anikleefpan de sjalot en vermouth.Zet de pan op matig vuur en laat het vocht verdampen. Room, peper, citroensap en saffraan toevoegen en aan de kook brengen.
de tomaat en dragon erdoor mengen, kuit toevoegen en 1 minuut laten sudderen.
Het witte vlees toevoegen en nogmaals al roerend 1 minuut verwarmen.

Serveertip

Verdelen over twee borden en garneren met gestoomde komkommerblokjes en wilde of zilvervliesrijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van milady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van milady
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top