Cleopatra'S Exotische Taart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 blik met 10 schijven ananas, 4 eetlepels vloeibare caramel, 100 gram boter, 3 eieren, 100 gram bloem, 1 pakje bakpoeder, 100 gram kristal suiker, 1 mespunt zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vergiet, 2 pannetjes, springvorm 24 cm, kom, klopper, ronde schaal.

Bereidingswijze

Doe de 4 eetlepels vloeibare caramel in de springvorm. Verdeel de caramel met de rug van de lepel over de bodem en zijkant van de vorm. Open het blik ananas, doe de inhoud in het vergiet boven een pan. Leg de schijf midden in de springvorm. Leg de andere er in helften omheen. Doe de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout in de kom. Laat in de andere pan op een laag vuur de boter smelten of zet deze 1 minuut in de magnetronoven. Roer de eieren een voor een onder de bloem en voeg de gesmolten boter toe. Klop dit mengsel tot het een smeuig geheel vormt. Stort het in de springvorm en zet deze op halve hoogte in de oven op 180 graden. Na een half uur de taart uit de oven halen en omgekeerd op de schaal schuiven. Het ananassap op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten inkoken. Het sap over de taart verdelen en laten afkoelen. De taart wordt lauw of koud gegeten.

Laatste reacties

selinneke avatar
selinneke 27-05-2001

<IMG SRC="http://livinginarabia.homestead.com/files/klroosjelijn2_3.gif"><P> <b><center><font color=#FFOOFF>Ole, dit receptje van je wil ik wel eens proberen hoor, lijkt me heel erg lekker!</font></center></b><P> <center><IMG SRC="http://members.tripod.lycos.nl/marianho/gif7/images/An391.gif"></center><p> <b><center><font color=#FFOOFF>SELIN</font></center></b><P> <IMG SRC="http://livinginarabia.homestead.com/files/klroosjelijn2_3.gif"><P>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten