1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. kindersangria

kindersangria

  • Spaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2001

Voor 4 grote glazen

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


-8 sinaasappelblokjes (sinaasappelsap in blokjes invriezen in de diepvries)
-sap van 4 sinaasappels (lekker van bloedsinaasappels)
-een halve liter kersensap -2 niet bespoten sinaasappelen-1 blikje abrikozen
-1 citroen
-1 lepel suiker


Verder heb je nodig


Citruspers-aardappelmes-snijplank-blikopener-rietjes-feestelijke glazen-lange lepel-mooie kom of schenkkan

Voorbereiding

Sinaasappelsap in blokjes invriezen
zeker 8 blokjes

Bereidingswijze

1- zorg dat je dorst hebt
2- snij de sinaasappelen midden door en pers ze uit met een citruspers
3- meng het sap in de kom of de kan met het kersensap
4- was de onbehandelde sinaasappelen en snij ze in schijfjes of stukjes
5- doe het blikje open en snij de abrikozen in stukjes
6- voeg de stukjes fruit en het abrikozensap bij het andere sap
7- strooi de suiker op een bordje
8- snij de citroen middendoor
9- pers de helft van de citroen uit en meng het sap met de sangria
10- wrijf de andere helft over de rand van een glas en druk de rand in de suiker
11- laat een poosje goed koel staan
12- doe enkele stukjes fruit in een glas, giet er wat sangria over en versier met twee sinaasappelblokjes en een rietje

Serveertip

Lekker koel opdienen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a082306


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a082306
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top