Roti-Kukus Met Kokos

  • Indonesisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2001

Het recept voor deze heerlijke gestoomde Indonesische cake kreeg ik van een collega!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 eieren, 250 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 175 ml seven-up, 250 gram gezeefde bloem, 1 theelepel bakpoeder, pandan-kleurstof (om de cake een mooie felgroene kleur te geven), geraspte kokos, bakpapier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor dit recept heb je een stoompan nodig.

Bereidingswijze

Klop de eieren, suiker en vanillesuiker ca. 5 minuten. Doe de seven-up erbij, je ziet het beslag nu rijzen. Doe de gezeefde bloem erbij en roer alles goed door. Voeg de kleurstof toe en eventueel wat kokos (naar smaak). Bedek de bodem en wanden van de bovenpan van de stoompan met bakpapier en giet het beslag erin. Maak een mooie bovenlaag van kokos. Doe in de onderpan kokend heet water, genoeg om het 30 minuten te laten koken (eventueel kun je heet water bijgieten tijdens het stomen). Deksel erop en even laten stomen. Na ca. 15 minuten de deksel eraf halen en het geheel nog eens ca. 15 minuten goed droog laten stomen. Even met een sateprikker of breinaald in de cake prikken, als de prikker of naald er schoon uitkomt is de cake klaar, anders moet de cake nog even doorstomen.

Serveertip

Bij deze cakes kun je eindeloos varieren met kleur- en smaakstoffen. In plaats van kokos kun je ook hagelslag of een beetje koffie en koffiecreamer toevoegen. Als je geen kleurstoffen gebruikt, heeft de cake een vaalgele kleur. Serveer de cake in kleine puntjes, hij is vrij machtig.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Renatexx avatar
Renatexx 07-10-2011

Heerlijk!! echt een favoriet hier thuis

suprapto avatar
suprapto 17-01-2008

De beste en simpelste roti kukus op smulweb! Ik maak hem al een tijdje, maar nog geen bericht achter gelaten op je smulweb ;-) Fantastisch!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten