1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Viskoekje.

Viskoekje.

Door: compy

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2001

Ingrediënten 4 personen


10 eetl. aardappelpureepoeder, 1 dl. melk, 400 g kabeljauwfilet, zout, peper, 1 eetl. citroensap, 1 kleine ui, 3 eetl. paneermeel, 1 theel. kerriepoeder, 50 g boter of margarine.



Ontdek meer:

Voorbereiding

In een pan aardappelpuree maken met 1 1/2 dl. water en melk volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
De puree van het vuur nemen.
De vis inwrijven met zout, peper en citroensap.
In een pan, bodem water met zout aan de kook brengen.
De vis in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken.
De ui pellen en fijnsnipperen.
Het paneermeel in een diep bord strooien.
De vis uit de pan scheppen en in een kom doen.
De vis fijnprakken.
Aardappelpuree, ui en kerriepoeder door de vis mengen.
Breng het op smaak met zout en peper.
Vorm van dit mengsel 4 koekjes.
Wentel deze door het paneermeel.
Het paneermeel even aandrukken.

Bereidingswijze

In een koekenpan de boter verhitten en hierin de viskoekjes aan beide zijden in ca. 5 min. goudbruin bakken.

Serveertip

Leg de viskoekjes op een schaal en serveer er sperziebonen en worteltjes bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top