1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Burritos Orginales

Burritos Orginales

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2001

Ingrediënten 4 personen


6 (grote)tortilla's,
1 klein bekertje creme fraiche,
200 gram geraspte zeer oude kaas,
ca. 30 blaadjes verse spinazie,

Voor het stoofvlees(kip, varken- of mager rundvlees) ca. 400 gram in stukjes gesneden.( Eventuele vetrandjes verwijderen.)
150 gram champignons,
2 grote uien,
5 tenen knoflook,
twee grote blikjes tomatenpurree,
1 rode paprika,
5 eetl. olijfolie,
zout en peper,
6 stengels verse korianderblaadjes,
1 eetl. korianderpoeder,
1 mespuntje speculaaskruiden,
1 dl. kippebouillon,
beetje suiker/zoetmiddel,
sambal


Verder heb je nodig


Stoofketel,
spatel,
roerbakpan/wok,
oven,
redelijk brede ovenschotel,
sateeprikkers(tijdje laten wellen in lauw water),
kaasrasp,


Gevulde burrito's met spinazie en rijkelijk gekruid en gestoofd vlees, besmeurd mer creme fraiche en zeer oude kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika, ui en knoflook schoonmaken en in grove stukken snijden.
Het vlees in olijfolie op hoog vuur bruinbakken en daarna op laag vuur laten sudderen. Tomatenpurree in andere pan even aanbakken en vervolgens de ui, knoflook en paprika met de champignons toevoegen. Dan de korianderpoeder en speculaaskruiden erbij en goed erdoor roeren. Kippebouillon erbij en ca 45 min. laten smoren. (rundvlees heeft meestal langer nodig!). Suiker naar eigen smaak toevoegen; Let op, niet te zoet! De sambal eveneens naar smaak toevoegen. Af en toe goed doorroeren.

Bereidingswijze

Tijdens het smoren de kaas raspen.
Ovenschaal invetten met boter.
Verwarm de oven 20 min. op 200 C.
Was de spinazieblaadjes zorgvuldig onder koud water en dep ze vervolgens voorzichtig droog; niet kneuzen.
Was de koriander onder koud water en snij het fijn.
Leg de tortilla's plat op aanrecht.

Proef regelmatig of het vlees reeds gaar is.
Beleg de platte tortilla's een voor een met de spinazieblaadjes. Leg het gestoofde vlees dwars over de middenlijn ervan. Strooi de verse koriander er naar smaak overheen en rol de tortilla op. Maak de tortilla op twee plaatsen vast met de prikkers(pas op tijdens het eten!). Leg de burrito nu plat in de ovenschaal en leg de andere er later, stevig zij aan zij ,naast.
Bestrooi de buritto's nu rijkelijk met de geraspte oude kaas en plaats het geheel midden in de oven , gedurende 20-25 min. op 180 C.

Serveertip

Groene salade:Maak een salade van verse spinazie met komkommer , gesnipperd uitje en mais. Besprenkel het met olijfolie en geroosterde pijnboompitten.

Rode salade:
Snij 3 grote trostomaten in kleine blokjes.
Snij een rode paprika in even kleine blokjes. Snipper 1 grote ui en 2 teentjes knoflook. Snij 4 stengels verse koriander heel fijn en meng alle groente goed door elkaar. Voeg 3 eetl. olijfolie, 1 klein blike tomatenpurree en 1 eetl.Balsemico erdoor.

Serveer de creme fraiche los bij de burito's of als forse kwak op het bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jmgriens


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jmgriens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top