1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bisque De Crevettes

Bisque De Crevettes

Door: barry_london

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg ongepelde Noordzeegarnalen;
1 grote wortel;
1 ui;
2 teentjes knoflook;
3 eetlepels tomatenpuree;
4 eetlepels olijfolie;
1/2 dl cognac;
6 dl droge witte wijn;
1 1/2 l visfumet;
1 dl room;
1 theelepel kerriepoeder;
20 g boter;
wat griesmeel;
peper en zout.


Verder heb je nodig


Pan;
soeppan;
klopper;
puntzeef;
soepkommen.


Bisque van noordzeegarnalen met kerrie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De wortel schoonmaken en fijnsnijden;
de knoflookteentjes pellen en fijnpletten;
de ui pellen en fijnsnijden;
de garnalen pellen;
de koppen en schalen opzij houden;
de gepelde garnalen wegen en er 150 g van
afnemen voor deze soep(de rest koel wegbergen voor een andere bereiding).

Bereidingswijze

In een pan de olijfolie verhitten en er de koppen en schalen in aanstoven;flamberen met de cognac en de bereiding overscheppen in een gtote soeppan;
in de eerste pan de fijngesneden groenten en
knoflook fruiten;
de tomatenpuree en de kerrie toevoegen;
nog even laten sudderen en bij de geflambeerde garnaalpantsers voegen;
de bereiding overgieten met de witte wijn en de visfumet;
aan de kook brengen en een twintigtal minuutjes laten sudderen op een zacht vuurtje;
zeven door een puntzeef;
de soep weer aan de kook brengen en binden met wat griesmeel;
de bisque op smaak brengen met peper en zout; afwerken met een nootje boter;
de room licht opkloppen en vermengen met het kerriepoeder;

Serveertip

De gepelde garnalen over de warme soepkommetjes verdelen;
de hete bisque toevoegen en garneren met een eetlepel van de kerrierroom



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barry_london
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top