Koude Yoghurtsoep

  • Kinderkeuken, Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-03-2001

Voor 2 soepliefhebbers!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Dit hebt je nodig:250 g yoghurt *
100 g zure room *
1/2 komkommer * 1 uitje *
1/2 bosje bieslook *

1/2 bosje peterselie *
2 el dille,1/2 citroen *
2 msp. suiker *
2 msp. zout *
Wat peper *
1/2 glas mineraalwater *
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Dit keukengerei mag niet ontbreken:

1 grote schaal *
1 garde *
1 dunschiller *
1 rasp *
1 eetlepel *
1 keukenmes of keukenschaar *
1 citruspers *
1 theelepel *

Bereidingswijze

Doe de yoghurt en de zure room in de schaal en klop het goed door elkaar met de garde.
Nu moet je de komkommer schillen en de ui pellen.
De komkommer rasp je direct in het yoghurt-roommengsel.
De ui snijd je doormidden en je snijdt de beide helfde in blokjes.
Doe de ui dan ook in de schaal.
Als je alle kruiden hebt gewassen,snijd je ze op de snijplank niet al te klein(of je gebruikt de keukenschaar).
Roer de inhoud van de schaal dan een paar keer goed door.
Pers de halve citroen uit en giet het sap ook in de schaal.
Breng de soep op smaak met suiker,zout en peper.
Met een theelepel proef je even of de soep lekker smaakt.
Moet er mischien nog korreltje zout of wat citroensap bij ? Voor het eten zet je de yoghurtsoep minstens 30 minuten koud in de koelkast.
Daarna voeg je het mineraalwater toe en kun je de soep serveren!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten