Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Bakbloedworst

Bakbloedworst

Door: wittewieven

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2001

Ingrediënten


5 deciliter bloed
500 gr roggemeel
1.1/2 tl zout
1 tl versgemalen peper
1/2 tl gemalen kruidnagelen
300 g buikspek
1 wijde kunstdarm
bloem
reuzel



Twentse lekkernijRecept gekregen van Annabee

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef het bloed boven een kom en roer het een paar minuten goed dooreen.
Doe er dan het gezeefde roggemeel, het zout, de peper en de gemalen kruidnagelen bij en kneed alles tot een stevige brij.
Snijd het spek in dobbelsteentjes en giet er kokend heet water over.
Meng de dobbelsteentjes spek vervolgens door de massa.
Vul de darm niet te stijf met de brij en bind dicht met een touwtje.
Neem een grote pan met water, breng het aan de kook en leg de bloedworst erin.
Laat de worst 2 uren op laag vuur zachtjes doorkoken, haal hem dan uit de pan en laat hem afkoelen.
Snijd de afgekoelde worst in dikke plakken en haal deze door de bloem.
Verhit wat reuzel in een Koekenpan en bak de plakken bloedworst aan beide zijden goudbruin.

Serveertip

Dien de warme bloedworst op op sneetjes roggebrood.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wittewieven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top