1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Humkessoep

Humkessoep

  • Regionaal, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2001

Ingrediënten 4 personen


2 boullionblokjes/laurierblaadje/1 liter water/250 gram varkenspoulet/500 gram verse worst/100 gram gerookt spek/1 pond gesneden snijbonen/3 flinke aardappelen/kleine knolselderij/2 uien/1 prei/eventueel 1 kopje rijst(moet je van houden maar het hoort er wel in)



De enige echte en lekkerste soep die mijn oma maakte

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de snijbonen en de prei in hele kleine reepjes/knolselderij en aardappelen in blokjes/prik de verse worst even in met een vork

Bereidingswijze

Zet het water op met het vlees/spek/worst als het kookt de snijbonen/knolselderij/boullionblokjes/ui/ prei/aardappelen/laurier en eventueel rijst toevoegen////ongeveer een uur laten koken/worst in plakjes snijden en terug doen in de soep

Serveertip

Dit is een maaltijdsoep maar roggebrood met roomboter hoort er eigenlijk bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wittewieven


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wittewieven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top