Humkessoep

  • Regionaal, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2001

De enige echte en lekkerste soep die mijn oma maakte

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 boullionblokjes/laurierblaadje/1 liter water/250 gram varkenspoulet/500 gram verse worst/100 gram gerookt spek/1 pond gesneden snijbonen/3 flinke aardappelen/kleine knolselderij/2 uien/1 prei/eventueel 1 kopje rijst(moet je van houden maar het hoort er wel in)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Snij de snijbonen en de prei in hele kleine reepjes/knolselderij en aardappelen in blokjes/prik de verse worst even in met een vork

Bereidingswijze

Zet het water op met het vlees/spek/worst als het kookt de snijbonen/knolselderij/boullionblokjes/ui/ prei/aardappelen/laurier en eventueel rijst toevoegen////ongeveer een uur laten koken/worst in plakjes snijden en terug doen in de soep

Serveertip

Dit is een maaltijdsoep maar roggebrood met roomboter hoort er eigenlijk bij

Laatste reacties

titialouise avatar
titialouise 26-08-2002

Mijn man komt uit Delden en volgens hem moet je pronkbonen gebruiken in plaats van snijbonen. Verder moet het vlees apart geserveert worden. Zal desalniettemin heel erg lekker zijn. Leuke pagina! Groetjes Titialouise

c_van_s avatar
c_van_s 20-03-2001

Ook deze neem ik mee naar mijn pagina met hollandse (streek)gerechten, dank je wel ! Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten