Hartige Rijsttaart Met Gerookte Kip
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Rijsstaart met gerookte kip en prei uit nederland.
Ingrediënten 4 personen
175 gram rijst (Basmati of Pandan)3 dunne preien
100 gr magere spekblokjes
250 gr gerookte kip
150 gr verse roomkaas met knoflook (boursin)
1 dl droge witte wijn
2 eieren
1 blikje gekoeld croissantdeeg (240 gr)
1/2 theelepel nootmuskaat
boter/olie om in te vetten
Benodigdheden
Taartvorm doorsnede ca 22 cm
Voorbereiding
1. Rijstkoken
2. Prei schoonmaken en in ringen snijden
3. Spekblokjes zachtjes uitbakken.
4. Prei toevoegen en ca 3 minuten al omscheppend meebakken.
5. Gerookte kipfilet in blokjes snijden
6. In een kom de roomkaas loskloppen met wijn en ei.
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen op 200 graden
2. Taartvorm invetten
3. Plakjes croissantdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca 25 cm doorsnee. Vorm er mee bekleden.
4. Prei, kip, spek, en 3/4 deel van roomkaasmengsel door rijst scheppen. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
5. Rijsvulling in de vorm scheppen en gladstrijken. Rest van roomkaasmengsel erover verdelen.
6. Bestrooien met een snufje nootmuskaat.
Taart in ca 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
Serveertip
Lekker met een salade erbij.
865 kilocalorieen, eiwit 46 g, vet 48 g, koolhydraten 63 g.