Zout, 1 1/2 kg geschrapte aardappelen, 2 uien, 3 eetl. boter of margarine, ca. 1/4 l. melk, peper, 1/2 theel. nootmuskaat, 1/4 theel. kerriepoeder.
Ovenschotel.
In een pan, bodem water met zout aan de kook brengen.
De aardappelen in ca. 20 min. gaarkoken.
Intussen de uien pellen.
Snipper 1 1/2 ui fijn en snijd de rest in ringen.
De aardappelen afgieten en fijnstampen.
Uisnippers en 2 eetl. boter erdoor roeren.
Al roerende zoveel melk toevoegen tot een dikke puree ontstaat.
Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en kerriepoeder.
De ovenschotel invetten en de puree hierin scheppen.
De oven voorverwarmen op 225 graden of gasstand 5-6.
De aardappelpuree in het midden van de oven in ca. 25 min. heet laten worden.
Intussen in een koekenpan de boter verhitten.
De uiringen fruiten en hiermee de puree garneren.