1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelpuree met ui

Aardappelpuree met ui

Door: compy

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 4 personen


Zout, 1 1/2 kg geschrapte aardappelen, 2 uien, 3 eetl. boter of margarine, ca. 1/4 l. melk, peper, 1/2 theel. nootmuskaat, 1/4 theel. kerriepoeder.


Verder heb je nodig


Ovenschotel.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een pan, bodem water met zout aan de kook brengen.
De aardappelen in ca. 20 min. gaarkoken.
Intussen de uien pellen.
Snipper 1 1/2 ui fijn en snijd de rest in ringen.
De aardappelen afgieten en fijnstampen.
Uisnippers en 2 eetl. boter erdoor roeren.
Al roerende zoveel melk toevoegen tot een dikke puree ontstaat.
Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en kerriepoeder.
De ovenschotel invetten en de puree hierin scheppen.

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 225 graden of gasstand 5-6.
De aardappelpuree in het midden van de oven in ca. 25 min. heet laten worden.
Intussen in een koekenpan de boter verhitten.
De uiringen fruiten en hiermee de puree garneren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top