Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

    Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

    Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

Een lekkere ovenschotel voor de knoflookliefhebber.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 grote kippenpoten
  • 4 bloemige aardappels in de schil, in grote stukken gesneden
  • 2 eetl. verse rozemarijn, grofgehakt
  • 1 eetl. verse citroentijmblaadjes of 1 eetl. citroensap
  • 125 ml. olijfolie
  • 3 eetl. kippenbouillon
  • 1 bolletje knoflook, tenen losgebroken.
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 940,08 kcal
    Koolhydraten 20,50 g
    Eiwitten 87,95 g
    Vetten 55,53 g

    Voorbereiding

    Aardappels goed schoonboenen en in grote stukken snijden.
    Knoflook los halen, niet pellen.
    Rozemarijn grof hakken.

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe kip, aardappels, kruiden, olie en ruim zout en peper in een grote braadpan.
    2. Meng alles goed door elkaar en braad het 30 minuten. Roer goed, zodat de bouillon de kip nat houdt. Verspreid de knoflook over de pan en braad alles nog eens 15-20 minuten. Zet het gerecht vervolgens in de oven. Na ongeveer 50 minuten is de kip klaar.

    Serveertip

    Serveer de kip met de knoflook en de aardappels en giet de sappen en de olie eroverheen.
    Lekker met een frisse salade.

    Eet smakelijk!

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Doorsturen

    Home Recepten