1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

Door: reve51

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 4 personen


4 grote kippenpoten4 bloemige aardappels in de schil, in grote stukken gesneden2 eetl. verse rozemarijn, grofgehakt1 eetl. verse citroentijmblaadjes of 1 eetl. citroensap125 ml. olijfolie3 eetl. kippenbouillon1 bolletje knoflook, tenen losgebroken.


Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels
Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels
Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels
Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

Een lekkere ovenschotel voor de knoflookliefhebber.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels goed schoonboenen en in grote stukken snijden.Knoflook los halen, niet pellen.Rozemarijn grof hakken.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe kip, aardappels, kruiden, olie en ruim zout en peper in een grote braadpan.2. Meng alles goed door elkaar en braad het 30 minuten. Roer goed, zodat de bouillon de kip nat houdt. Verspreid de knoflook over de pan en braad alles nog eens 15-20 minuten. Zet het gerecht vervolgens in de oven. Na ongeveer 50 minuten is de kip klaar.

Serveertip

Serveer de kip met de knoflook en de aardappels en giet de sappen en de olie eroverheen.Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top