Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001
  • Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

    Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

    Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels

Een lekkere ovenschotel voor de knoflookliefhebber.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 grote kippenpoten
  • 4 bloemige aardappels in de schil, in grote stukken gesneden
  • 2 eetl. verse rozemarijn, grofgehakt
  • 1 eetl. verse citroentijmblaadjes of 1 eetl. citroensap
  • 125 ml. olijfolie
  • 3 eetl. kippenbouillon
  • 1 bolletje knoflook, tenen losgebroken.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Aardappels goed schoonboenen en in grote stukken snijden.
    Knoflook los halen, niet pellen.
    Rozemarijn grof hakken.

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe kip, aardappels, kruiden, olie en ruim zout en peper in een grote braadpan.
    2. Meng alles goed door elkaar en braad het 30 minuten. Roer goed, zodat de bouillon de kip nat houdt. Verspreid de knoflook over de pan en braad alles nog eens 15-20 minuten. Zet het gerecht vervolgens in de oven. Na ongeveer 50 minuten is de kip klaar.

    Serveertip

    Serveer de kip met de knoflook en de aardappels en giet de sappen en de olie eroverheen.
    Lekker met een frisse salade.

    Eet smakelijk!

    Laatste reacties

    vonnepon85 avatar
    vonnepon85 17-12-2012

    Heerlijk recept! Echt een aanrader. Wel kortere baktijd en tomaten en uien toegevoegd!

    Kruidjeroer avatar
    Kruidjeroer 10-12-2012

    Op de foto staan tomaten die niet op lijstje staan... Maar gisteren gemaakt en heerlijk!!

    maud1981 avatar
    maud1981 09-12-2012

    Bedankt voor het recept. Ik sluit me aan bij Purrie, dat 100 minuten wel erg lang geweest was. ik heb mijn eigen draai gegeven aan het recept: ipv 3 el bouillon heb ik er drie deciliter in gedaan. Ook heb ik de kip 45 minuten in de oven gehad, na even aangebraad te hebben. Tevens heb ik een scheut rode wijn erbij gedaan in de oven, wat een heerlijke provencaalse smaak geeft! Dus al met al een lekker recept, maar wel met eigen draai.

    Purrie avatar
    Purrie 07-12-2012

    Begrijp ik goed dat het totaal 95-100 minuten kooktijd is???? Zijn de aardappelen dan geen pap? Ik heb regelmatig kip uit de oven maar dat is na 40 minuten klaar... En die 3 el bouillon begrijp ik ook niet, kan dat alles 30 minuten nathouden? Ik zit hier echt met wat vraagtekens...

    foodisawsome avatar
    foodisawsome 06-12-2012

    lijkt me erg lekker, neem het mee! Kun je het ook met kipfilet maken?????

    orphan avatar
    orphan 06-12-2012

    lekker ik neem hem mee in me recepten bestand ga hem zeker maken Groetjes judith

    parel62 avatar
    parel62 06-12-2012

    Ga hem proberen wel een keer als we niet veel hoeven te praten hahahh

    RobertLecomte avatar
    RobertLecomte 03-07-2012

    Hoe moet ik de kip nathouden met 3 eetlepels bouillon ?

    anita4 avatar
    anita4 06-04-2011

    ik neem hem ook mee hoor, groetjes van anita

    innepin avatar
    innepin 20-10-2009

    Vanavond gemaakt en het was een succes. Mag van m``n man iedere week wel op tafel ;-) Bedankt!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten