1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zeemans visschotel

Zeemans visschotel

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg. Aardappelen60 gr. ansjovisfilet uit blik75 gr. geraspte kaas4 eetl. gehakte peterselie 125 cc. creme fraiche375 gr. stevige witte visfilet250 gr. gepelde en gekookte mosselen of jakobsschelpenpeperboter voor het invetten van de schaal.



Visschotel naar een Australisch recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen, koken en afgieten. De uitgelekte ansjovis in stukjes snijden en mengen met de kaas, peterselie en de creme fraiche.

Bereidingswijze

Leg de visfilet aan een kant van een ingevette ovenschaal en bestrooi het met peper. Doe er de mosselen bij en bedek met het ansjovismengsel.Wrijf de aardappelen door een zeef of stamp ze fijn. Schep dit in de andere helft van de ovenschaal en zet het 20-25 minuten in een voorverwarmde hete oven (180 graden) tot er een goudbruin korstje ontstaat en de vis gemakkelijk uiteen valt als u er met een vork in prikt.

Serveertip

Serveren met een groene salade.
Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top