Zalmplakken

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

~voor 10 plakken~

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*600 gram bloemige aardappels,geschild en in blokjes gesneden.*400 gram zalm uit blijk,zonder graad,uitgelekt en geprakt.*1 kleine ui,fijngehakt.*1 ei,geklopt.*60 gram geraspte kaas.*2 eetlepels verse peterselie,gehakt.*50 gram paneermeel.*olie om in te bakken/frituren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Breng in een grote pan met water de aardappels aan de kook en voeg zout toe.Kook de aardappeltjes in 8 minuten gaar en pureer ze.
2.Doe de puree in een grote kom en voeg de zalm,ui,ei,kaas en peterselie toe.Roer dit goed door elkaar.
3.Doe de paneermeel in een diep bord. Maak van het zalmmengsel ongeveer tien bolletjes en druk deze tot platte schijven.Haal deze schijven door de paneermeel.Schud het overtollige paneermeel eraf.
4.Verwarm ongeveer een centimeten boter in een bakpan.Bak de zalmplakken in kleine porties in 2~3 minuten aan beide kanten goudbruin zijn.Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

~Lekker met rijst en gemengde salade.~

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten