Slappe Jantjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

~Voor de pittigen onder ons~

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1 eetlepel olie.*1 fijngehakte ui.*400 gram rundergehakt.*1 eetlepel bloem.*250 ml. runderbouillon.*125 gram tomatensaus.*2 theelepels worcestershire saus.*4 hamburgerbroodjes.*plakjes tomaat en gesneden sla om het bord te garneren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Verwarm de olie in een bakpan en bak de ui in 3 minuten,of totdat hij zacht is.Braad het gehakt 5 minuten of totdat het goed bruin is.Prak grote stukken met een vork fijn.
2.Strooi de bloem al roerend over het vlees en bak het nog 1 minuut.Giet beetje bij beetje de bouillon erbij maar blijf roeren.Voeg er dan de tomatenpuree en worcestershiresaus aan toe.Goed roeren.Laat het op een klein vuur 10 minuten sudderen.
3 snijd de broodjes open en rooster ze.Leg op elk bord 2 halve broodejs en schep op alle helften het gehaktmengsel.

Serveertip

~Garneren met tomaat en de gesneden sla.Een rauw uitje in ringetjes maakt het af~

Laatste reacties

selinneke avatar
selinneke 28-05-2001

<IMG SRC="http://livinginarabia.homestead.com/files/klroosjelijn2_3.gif"><P> <b><center><font color=#FFOOFF>Lekker he, neem het mee.<BR>Groetjes,</font></center></b><P> <center><IMG SRC="http://members.tripod.lycos.nl/marianho/gif7/images/An391.gif"></center><p> <b><center><font color=#FFOOFF>SELIN</font></center></b><P> <IMG SRC="http://livinginarabia.homestead.com/files/klroosjelijn2_3.gif">

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten