1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sate
  6. Sate

Sate

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 10 personen


1kg kipfilet
2 pakken indonesische droge sate-pindasaus
1 doosje boemboe sate
1 citroen
ketjap
6 teentjes knoflook
suiker
plakrijst (lonton)
2 maggie kruidenbouillon


Verder heb je nodig


Bamboe sate stokjes


Dit recept heb ik gekregen van een indonesische man.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Blokjes kipfilet marineren in de satekruiden 1/2citroensap 1 kruidenbouillon 4 eetlepels ketjap de knoflook.
3 uur inlaten trekken.
Daarnaar op de sate stokjes rijgen en roosteren.
Daarnaar de satesaus koken in de hoeveelheid water dat op de verpakking staat.
Hier 1/2 citroensap, 5 lepels ketjap, 1/2 kruidenbouillon, 3 teentjes knoflook (fijn geperst), 2 eetlepels suiker aan toevoegen.
Geheel koken totdat er olie bovenop komt(op een klein vuur).
Lontons koken met veel water en wat zout /- 2 uur koken afkoelen en snijden.


Serveertip

Sate, saus, lontons en kroepoek op een bord leggen strooi er gebakkenuitjes op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gibon


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gibon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top