Antilliaanse Nasi

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. langkorrelrijst
2-3 eetl. sojasaus
250 gr. kipfilet
1 dikke plak ham van 100 gr.
1 ui
2 tenen knoflook
1 winterwortel
1 rode paprika
1 prei
3 eetl. olie
100 gr spekblokjes
1 eetl. paprikapoeder
100 gr. tauge
zout, versgemalen peper
nootmuskaat.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 669,00 kcal
Koolhydraten 88,13 g
Eiwitten 32,62 g
Vetten 19,07 g
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Alles klaar zetten.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat de rijst afkoelen.
Schep de sojasaus door de rijst.
Snijd de kip en ham in blokjes.
Maak de groenten schoon.
Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika en de wortel in blokjes en de prei in ringen.
Verhit de olie in de wok.
Bak de spekblokjes bruin en schep ze op een bord.
Bak dan de kip en ham bruin.
Voeg de groeten en paprikapoeder toe en roerbak alles in ca 4-5 min. beetgaar.
Schep beetje bij beetje de rijst en de tauge erdoor en laat alles al omscheppend door en door heet worden.
Breng de nasi op smaak met nootmuskaat, zout peper en eventueel nog een scheutje sojasaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten