1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Antilliaanse Nasi

Antilliaanse Nasi

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gr. langkorrelrijst
2-3 eetl. sojasaus
250 gr. kipfilet
1 dikke plak ham van 100 gr.
1 ui
2 tenen knoflook
1 winterwortel
1 rode paprika
1 prei
3 eetl. olie
100 gr spekblokjes
1 eetl. paprikapoeder
100 gr. tauge
zout, versgemalen peper
nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles klaar zetten.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat de rijst afkoelen.
Schep de sojasaus door de rijst.
Snijd de kip en ham in blokjes.
Maak de groenten schoon.
Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika en de wortel in blokjes en de prei in ringen.
Verhit de olie in de wok.
Bak de spekblokjes bruin en schep ze op een bord.
Bak dan de kip en ham bruin.
Voeg de groeten en paprikapoeder toe en roerbak alles in ca 4-5 min. beetgaar.
Schep beetje bij beetje de rijst en de tauge erdoor en laat alles al omscheppend door en door heet worden.
Breng de nasi op smaak met nootmuskaat, zout peper en eventueel nog een scheutje sojasaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top