Courgette~Omelet
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2001
~geen kind die dit laat staan~
Bereidingswijze
1.Rasp de courgette,doe ze in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.Meng de courgette met de wortel,ui,spek en gedroogde kruiden.
2.Klop de eieren met melk,room,zout en versgemalen peper en giet ze over het groentemengsel.Roer alles goed door elkaar.
3.Verwarm de olie in een pan met anti~aanbaklaag van 28~30cm doorsnee op een matig vuur.Als de olie heet genoeg is voeg je het eimensel toe.Bak het 10~15 minuten,of totdat het bijna gaar is en in het midden en langs de kant goudbruin.(pas op dat het vuur niet te hoog staat)
4.Verwarm ondertussen de grill van de oven voor en strooi de gerastpe kaas over de omelet.Zet de omelet 3~5 minuten onde de hete grill,tot de kaas goed gesmolten is en al het ei gestold.
5.Laat de omelet voorzichtig op een mooi bord glijden en snijd hem aan punten.
Serveertip
Serveren met een groene salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties