Tonijn-Aardappelschijfjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

~Zo lust zelfs ik tonijn~

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*600 gram aardappels,geschild en in blokjes gesneden.*3 lente~uitjes.*130 gram mais uit blik,uitgelekt.*185 gram tonijn uit blik,uitgelekt en geprakt.*2 eetlepels mayonaise.*1 ei,geklopt.*50 gram paneermeel.*maislolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Breng een grote pan met water aan de kook en kook de aardappels in 8 minuten gaar.Giet ze af, pureer ze en laat ze een beetje afkoelen.
@.Meng de aardappelpuree met de lenteuitjes,mais,tonijn en mayonaise in een grote kom goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 8 balletjes en plet deze tot dikke plakken.
3.Doe het ei op een diep bord en haal de plakken erdoor. Doe hetzelfde met de paneermeel.Schud ze goed af.
4.Doe 1 cm olie in een grote bakpan en laat dit goed heet worden.Bak de schijven 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant.Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Het lekkerste ziet dit eruit met groene groenten, maar wij eten het ook wel met een frisse witt~koolsalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten