Gekarameliseerde Kippenvleugels

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1 kg.kippevleugels.*2 theelepels pindaolie.*2 tenen knoflook,geperst.*1 theelepel verse gember,geraspt.*100 gram honing.*2 eetlepels soja-saus.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Hak de top van de vleugels en gooi die weg.Hak vervolgens de vleugels in tweeen bij het gewricht.
2.Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak 1 minuut al roerend op een matig vuur de knoflook en gember.Voeg de kip toe en bak het nog eens in 2 minuten goe bruin.
3.Roer de honing en soja-saus erdoor, dek de pan af en laar het 10 minuten sudderen totdat de kip gaar is en gekarameliseerd.

Serveertip

Serveren met witte rijst en erwtjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten