1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. perentaart

perentaart

Door: anita4

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 6 personen


VOOR DEEG:
250 gr. bloem
125 gr. boter
mespuntje zout
1/2 glas water
VOOR DE VULLING:
750 gr. peren ( doyenne de comice)
3 eetleoels cognac
75 gr. suiker
mespuntje peper
1 eigeel
100 gr. creme fraische


Verder heb je nodig


Schaal
kom
deegroller
quicheform
appelboor
oven


Lekker fris, met een zoete smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peren en snijd ze in stukjes, laat ze 30 minuten intrekken in de gesuikerde, licht gepeperde cognac.

Bereidingswijze

Kruimeldeeg maken: de boter met de vingers verkruimelen in de bloem, water, zout en suiker toevoegen, en zonder kneden dooreenwerken.
twee/derde van het deeg uitrollen tot een 7 mm. dikke plak.
doe het deeg in een vuurvaste quichevorm.
het deeg langs de randen gelijksnijden,
leg de uitgelekte peren op het deeg, brwaar de cognac.
rol de rest van het deeg uit en leg het over de peren, druk de randen goed op elkaar met wat water ertussen.
maak in het midden een gaatje, bv. met een brede appelboor, om tijdens het bakken de damp te laten ontsnappen. met eidooier bestrijken en in de oven zetten. bak de yaart 1 uur en 10 minuten op 210 gr. celcius
als de taart goed bruin is, de met cognac aangelende dreme fraische door het gaatje gieten, en warm opdienen.

Serveertip

Mocht u hem toch koud op willen dienen, doe er als garnering, toefjes slagroom op met elk een cm. ertussen, en garneer deze met lekkere garneringschocolaatjes.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top