1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. lamsstoofpot

lamsstoofpot

Door: anita4

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gr. lamsschouder of -borst
3 eetlepels olie 4 uien
4 wortels
1 raapje
25 gr. bloem
1/2 liter bouillon
bouquet garni
1 eetlepel tomatenpuree
geperste teentjes knoflook
zout en peper
peterselie voor de garnering


Verder heb je nodig


Grote zware pan
verwarmde schaal


Je moet er wel een paar uurtjes voor uittrekken, maar het resultaat is overweldigend

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niet nodig

Bereidingswijze

Snij het vlees in dobbelsteentjes.
Maak de olie goed heet in een grote zware pan en bak het vlees tot het kleurt.
haal het uit de pan, schil en snij de uien, de wortels en het raapje.
fruit ze, roer de bloem erbij en laat al roerend 3 a 4 minuten koken.
leg het vlees weer in de pan, voeg bouillon, bouquet garni, tomatenpuree, knoflook, zout en peper erbij.
sluit de pan en laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes koken tot het vlees mals is.
serveer in een verwarmde schaal.
garneer met peterselie.

Serveertip

Is heerlijk met rijst of met een aantal roti's, (een soort pannekoek)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top