quornfile met wildsmaak

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2001

Erg lekker vegetarisch Quorn gerecht wat een vleeseter niet zal teleurstellen. Een absolute favoriet bij ons.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Quornfiles ( 400 gr)
Marinade:2 dl rode wijn,8 grofgemalen jeneverbessen,1,5 tl tijm (gedroogd), 1 teen knoflook, zout en peper.

1 grote wortel, ca 250 gr koolraap,een halve prei,200 gr kantarellen of andere paddestoelen (hier in zweden plukken we de kantarellen nog zelf!),2,5 dl slagroom, 1 tl ketjap, 1 eetlepel gelei(of dikke jam,bv zwarte bessen ),zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
De marinade maken en de Quorn ruim een uurtje laten staan,hoeft niet eerst te ontdooien.Quorn uit de marinade halen,marinade bewaren.Quornfiles apart in de koekenpan bruinen.

Wortel en koolraap schillen en in kleine staafjes snijden.Deze bruinen in de braadpan in margarine,samen met de paddestoelen die in stukjes gesneden zijn.Overgebleven marinade en slagroom toevoegen, evenals de prei die in kleine stukjes is gesneden.
Ketjap, gelei toevoegen en het geheel 5-10 min laten sudderen.Ev zout en peper.

Oven 200 graden.

Files in een ovenschaal,saus er over en 20 min. in de oven.

Lekker met gekookte of geperste aardappels en geraspte komkommer (met suiker/azijn).

Eet smakelijk..

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 03-09-2008

Regelmatig gebruik ik Quorn maar zo heb ik het nog nooit klaargemaakt zelfs nooit gedacht dat het ook lekker kon zijn met een wildsmaak. Ik zal het gauw eens proberen...bedankt...Margrit

ciskavs avatar
ciskavs 08-01-2008

Ik houd helemaal niet van koolraap. Met een biologische groententas kom je er soms niet onderuit het toch te eten. Maar dit recept is geweldig! Koolraap is opeens niet vies meer. Wat een heerlijk recept. Een echte aanrader!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten