1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Carpaccio Van Gerookte Zalm En St.Jakobsmosselen

Carpaccio Van Gerookte Zalm En St.Jakobsmosselen

Door: jocucina

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2001

Ingrediënten 4 personen


10 grote St.Jakobsmosselen, 300 g dun gesneden gerookte zalm, 100 g basilicum, 1 dl. olijfolie, 1/4 teentje knoflook, zout en peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de St.Jakobsmosselen schoon, verwijder het oranje kuit. Bedek een velletje plasticfolie van circa 20 cm. met de zalm, zorg ervoor dat aan beide zijden 10 cm plastic onbedekt is, anders vallen bij het oprollen de mosselen eruit.
Pureer de basilicum met de olijfolie en de knoflook tot een gladde pasta. Breng deze op smaak met zout en peper.
Bestrijk dezalm met de pasta. Leg de mosselen horizontaal, naast elkaar onderaan de gerookte zalm. Rol op tot een strakke rol.
Laat deze een paar uur in de vriezer opstijven. Verwijder het plastic.
Snijd de carpaccio in zeer dunne plakken en ge ze direct dakspangewijs op 4 borden, eventueel op een bedje van veldsla.
Laat nog een minuut of tien op temperatuur komen alvorens te serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top