1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Fried Onion Rings

Fried Onion Rings

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2001

Ingrediënten


3 grote witte uien, 3 dl melk of karnemelkVoor het beslag:2 eierdooiers, 125 g bloem, 1 tl zout, 1 el maisolie, ca. 2 dl bierVerder:frituurolie of -vet



* Gebakken uiringen *Gefrituurde uiringen zijn zeer geliefd. Ze worden vaak bij hamburgers en biefstuk geserveerd, maar ook als tussendoortje. In dit recept worden de uien door een bierbeslagje gehaald, wat een verrukkelijk resultaat oplevert. Neem er wel de tijd voor, want het beslag moet voor gebruik 3 uren op kamertemperatuur staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief de 3 uren wachttijd voor het beslag.Voor het beslag de eierdooiers loskloppen, de bloem met het zout vermengen, er een kuiltje in maken en de dooiers met de olie hierin schenken. Van het midden uit roerend telkens wat bier toevoegen tot een dik, vloeibaar beslag is ontstaan. Het beslag afgedekt ten minste 3 uren op kamertemperatuur laten staan.Intussen de uien pellen, in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden en de ringen van elkaar losmaken. De uiringen 1 uur in de (karne-)melk weken.

Bereidingswijze

De uiringen laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen.De frituurolie tot 180 graden verhitten.Telkens met een vork enkele uiringen door het beslag halen, enigszins laten uitlekken en au bain-marie of in de oven warm houden tot alle uiringen gebakken zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van unclesamskitchen


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van unclesamskitchen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top