Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : gemarineerde sardientjes

Tapa : gemarineerde sardientjes

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2001

Ingrediënten 4 personen


2 blikken hele sardientjes in olie - 5 ansjovisfilets in olie - 1 middelgrote, zoete ui - 1 onbespoten citroen - 1 el kappertjes - 16 groen, met paprika gevulde, olijven - suiker - peper en zout.



"Sardinas a la vinagreta"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boen de citroen goed schoon. Rasp het buitenste laagje van de citroenschil af. Pers de citroen uit. Pel de ui en snij hem in dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Pureer de ansjovis met de olie uit het blikje. Doe er het citroensap, een mespunt suiker, peper en zout bij. Leng eventueel aan met nog wat olijfolie, de puree moet dik vloeibaar zijn. Laat de sardientjes uitlekken. Schik ze op een schaal met de kappertjes, de olijven, de ui en de citroenrasp. Nappeer ze met de ansjovismarinade, dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.

Serveertip

Serveer goed gekoeld en geef er knapperig stokbrood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top