1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rollade
  6. goudse rollade

goudse rollade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2001

Ingrediënten 4 personen


350 GR. VARKENSROLLADE
4 PLAKKENBELEGEN KAAS
4 SCHIJVEN ANANAS
4 PLAKJES MAGER GEROOKT SPEK
40 GR. BOTER
1/2 EETL. BLOEM
1 EETL. ROOM
1 TOMAAT
1 TN. KNOFLOOK
1/4 DL.BOUILLON
PETERSELIE
PEPER EN ZOUT - PAPTIKAPOEDER
WORCHESTERSHIRESAUCE - SHERRY OF COGNAC.


Verder heb je nodig


OVEN - ovenvaste schaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees inwrijven met het doorgesneden knoflookteentje, zonodig bestrooien met p. en z. beide even in laten trekkenvervolgens de rollade bestrooien met paprikapoeder.
dan nog een 1/4 ltr. bouillon maken.


Bereidingswijze

De rollade in een pan op een hoog vuur rondon dicht schroeien, dan het vuur kleiner draaien en het vlees in ongeveer 30 min.rondon bruin en gaar bakken, met het deksel schuin op de pan.
Vervolgens de rollade uit de pan nemen en als die eenigzins is afgekoeld de touwjes verwijderen en de rollade in plakken snijden.
De ovenvaste schaal invetten.
De oven voorverwarmen op 175 graden
De schaal wordt nu als volgt gevuld: eerst een plak rollade, dakpansgewijs daarop een plak kaas,een plak spek, een schijf ananas, dan weer vlees-kaas-spek-ananas en zo door gaan tot alles op is en de schaal mooi vol ligt.
De schaal midden in de warme oven schuiven tot de kaas gesmolten is en het geheel goed warm ongeveer 25 min.
Intussen de bloem door het warme braadvocht roeren, afblussen met de koude bouillon, stevig over de bodem van de paroeren zodat het aanbaksel goed oplost.
De jus op smaak maken met enkele druppels worcestershiresauce en een scheut sherry of cognac.
Tenslotte de jus goed warm laten worden en van het vuur af de room er door roeren.
Dan de jus zeven.
Een gedeelte van de jus over het vlees gieten en de rest appart bij serveren.
De schotel garneren met toefjes peterselie en
partjes tomaat.

Serveertip

Heerlijk om er aardappel rozetjes -aardappelkroketjes of frites bij te eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top