gegrilde slibtong

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2001

met citrusdressing.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*1 sinaasappel.*1 limoen.*1 teentje knoflook.*1 eetlepel fijngehakte koriander.*3 eetlepel olijfolie.*peper en zout.*2 eetlepels sesamolie.*enkele druppels tabasco.*4 sliptongetjes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 270,42 kcal
Koolhydraten 7,83 g
Eiwitten 0,90 g
Vetten 25,66 g
Benodigdheden
(hoofdgerecht voor 2 of voorgerecht voor 4 personen)

Voorbereiding

Boen de sinaasappel en de limoen onder stromend water goed schoon en rasp de schil van beide heel dun af.Verdeel de beide raspsoorten over twee kommetjes.Pers de vruchten uit en schenk voor de dressing het sinaasappelsap en de helft van het limoensap in een kommetje.Pel de knoflook, pers ze erboven uit en roer de koriander en de olijfolie erdoor.Bewaar de dressing,afgedekt tot gebruik in de koelkast.Meng voor de marinade de rest van het limoensap, de sesamolie,enkele druppels tabasco en een weinig zout door de rasp in het andere kommetje.Dep de slibtongetjes droog,bestrijk ze met de marinade en laat ze in 30 minuten (afgedekt) in de koelkast marineren.Keer ze hierbij af en toe om.

Bereidingswijze

Steek de barbeque aan of verwarm de contactgrill of grillpan voor.Gril ze de slibtongetjes aan beide zijden zo'n 3 minuten.Keer ze slachts eenmaal.Verdeel de vissen over de borden en lepel er de dressing uit het overgebleven kommetje over.

Serveertip

Lekker met gegrilde aardappelen en boontjes salade met kokosdressing.(zie elders op deze pagina)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten