tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2001

In Thee gemarineerd met sinaasappelsalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*1 eetlepel chinese theemelange.*1 eetlepel suiker.*1 theelepel grof zeezout.*versgemalen peper.*2 tonijnsteaks.
voor de salade:*1 grote sinaasappel.*1.5 eetlepel japanse sojasaus.*1 eetlepel sesamolie.*jalapenopepersaus.(flesje)*1 zakje veldsla.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Let op: moet wel twee uur marineren!!

Voorbereiding

Meng in een kommetje de theeblaadjes met de suiker, het zout en een weinig peper door elkaar.Wrijf de steaks met dit mengsel in,leg ze naast elkaar in een lage brede schaal en dek ze af met aluminiumfolie.Leg hierop iets zwaars.Marineer de steak zo ca.2 uur in de koelkast.Schil voor de salade de sinaasappel met een scherp mes dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.Vang hierbij het sap op in een kommetje.Klop de sojasaus en de sesamolie door het opgevangen sap en voeg naar smaak de jalapenopepersaus toe.Schep de stukjes sinaasappel erdoor en bewaar dit tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Steek de BBQ aan of verwarm de grill of grillpan voor.Dep de vis voorzichtig droog en grill de vis aan elke kant 1.5 a 2 minuten.De tonijn moet van binnen nog rood zijn.Schep het sausje door de veldsla.

Serveertip

Serveer de vis met de sla.Lekker met stokbrood en een mihoensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten