1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Braciole Al Ragu (Vleesrolletjes met saus)

Braciole Al Ragu (Vleesrolletjes met saus)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2001

Ingrediënten 6 personen


1 kg biefstuk in dunne lapjes gesneden(je kan ook varkensvlees gebruiken),zout en peper, 100 gr pecorino of parmezaanse kaas, 4 geperste looktenen,een bosje peterselie (liefst de platte Italiaanse),olijfolie,11 gr bacon,3 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd,1 kg ontvelde tomaten of uit blik, 2 el tomaatpuree,een glas rode of witte wijn.



Italiaanse vleesrolletjes die je kan eten met pasta of rijst of zelfs met frietjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla de biefstukjes plat ,kruid ze en bedek met de geraspte kaas, 3 geperste looktenen,en peterselie. Vouw de zijkanten van het vlees naar binnen en rol ze op tot kleine pakketjes, bind met wat touw vast.

Bereidingswijze

Braad de rolletjes in 3 el olie tot ze rondom bruin zijn en neem ze uit de pan.
bak in dezelfde olie de stukjes bacon,ui en resterende look. Voeg de geprakte tomaten toe, de tomaatpuree en de wijn. leg de rolletjes opnieuw in de saus en laat ze afgedekt 2 uur lang op een klein vuurtje sudderen. voeg af en toe wijn of water toe zodat het vlees net onder staat. Verwijder voor het opdienen de touwtjes en geef de wat ingekookte saus bij de pasta of de frietjes.

Serveertip

Geef hier een gemengde sla bij of eventueel wat gesmoorde groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mangi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mangi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top