Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Slakken Met Kruidenboter

Slakken Met Kruidenboter

Door: jpjvdberg

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1 blik wijngaardslakken 24 stuks, 24 slakkenhuizen, 150 gram boter, 1 zeer kleine ui, 1 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel zout, peper.



Eenvoudig te bereiden en toch zeer geraffineerd, een voorgerecht van grote klasse!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de slakken goed uitlekken. Roer de boter in een kom zacht en romig en vermeng hem met de kleingesneden ui, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte peterselie, het citroensap, het zout en wat peper. Doe in ieder slakkenhuis een klontje boter, plaats daarna de slakken in de huisjes en dicht de slakkenhuizen af met de rest van de boter. Plaats de slakkenhuizen op speciale slakkenbordjes of leg ze in vier overvaste schaaltjes. Plaats de bordjes of schaaltjes in een op 225 graden voorverwarmde oven en laat alles in ca.15 minuten zeer heet worden.

Serveertip

Serveer de slakken onmiddelijk en geef er vers stokbrood bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top