1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saus
  5. Pesto Saus

Pesto Saus

Door: witte_kop

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2001

Ingrediënten 4 personen


50 g parmezaanse kaas,
2 teentjes knoflook,
1 bosje verse basilicum,
1 eetlepel fijngehakte peterselie,
2 eetlepels pijnboompitten,
1 snuifje zout,
1 dl olijfolie,
sap van 1 citroen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de bodem van een kom met de kaas. voeg de gepelde en geperste kfnoflook, de basilicumblaadjes, de peterselie, de pijnboompitten en het zout toe. Maak alles fijn met een stamper tot je een stevig mengsel bekomt. Laaat het geheel dan enkele minuten stoven op een zacht vuur. Bevochtig met de olijfolie en voeg er dan het citroensap aan toe.

Serveertip

Opdienen met pasta



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top