Chili's met quinoa en paddestoelen

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

Het kost wat tijd, maar dan staat er ook een verrukkelijk gerechtje op tafel. Ik plaats het onder de voorgerechten, maar het kan even goed als bijgerecht geserveerd worden of bij de lunch. Bron: Sla etcetera 2/2001.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote Turkse pepers, 100 g quinoa, 200 g gemengde paddestoelen (in plakjes), 1 kleine ui (gesnipperd), 1 teen knoflook uit de knijper, 1 el olijfolie, 1 tl tijm, zout, peper, 2 middelgrote tomaten, 1,5 dl creme fraiche, 1 tl venkelzaad, 2 chipotles uit blik (chipotles zijn gerookte jalape?opepers)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rooster de pepers in de oven op 225 graden tot ze zacht zijn.
Kook de quinoa in 3 dl water tot deze gaar is.
Fruit de paddestoelen met de quinoa, ui en knoflook in olie.
Breng het geheel op smaak met tijm, zout en peper. Vul de pepers met het mengsel.
Rooster de tomaten 15 minuten droog in de koekenpan, verwijder het vel en pureer de tomaten met de creme fraiche, het venkelzaad en de chipotles. Laat dit 15 minuten sudderen en zeef het vervolgens zodat een dunne saus ontstaat.
Maak de chili's in de oven warm en serveer ze met de saus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annabee avatar
annabee

Doorsturen

Home Recepten