1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalkoen
  6. kalkoen

kalkoen

Door: hermeske

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2001

Ingrediënten


500 g. kalkoenfilet.
75 g. boter.
150 g. champignons.
40 g. rauwe ham.
1 uitje.
1 glas sherry.
5 plakken jonge kaas.
zout & peper.


Verder heb je nodig


Braadpan - vuurvasteschaal.


Kalkoen met ham en kaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de champignons in plakken.
Snipper de ui.

Bereidingswijze

Maak de boter heet en braad de filet, nadat u deze met zout en peper hebt ingewreven, hierin aan alle kanten mooi bruin.
Neem na 20 minuten het vlees uit de pan en wikkel het in de rauwe ham.
Bak de champignons en de ui in het braadvocht.
Neem een vuurvaste schaal en leg de filet met ham hierin.
Doe de champignons en ui met het braadvocht erbij en giet er een glas sherry overheen.
Bedek het geheel met plakjes jonge kaas.
Plaats de schaal in een warme oven tot de kaas gesmolten is.
Dien dit gerecht direct op.

Serveertip

Lekker bij aardappelblokjes en een frisse salade.

** EET SMAKELIJK **



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermeske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top