Andijviestamppot

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2001


Deze stampot is lekker pittig.
Succes bij vrijwel alle vrienden!

Wil je het net even anders?
Lees dan dit recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gram andijvie, doos champignons, 4 tenen knoflook, 2 uien, 2 hete pepers, 1 rode paprika, 2 1/2 kilo aardappels, 300 gram rundergehakt, 250 gram gesneden mager rookspek, 2EL boter, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1004,12 kcal
Koolhydraten 128,81 g
Eiwitten 40,20 g
Vetten 32,38 g
Benodigdheden
pan, hapjespan, pureestamper, aardappelschiller, mes,
snijplank en drie schaaltjes.

Voorbereiding


Andijvie kun je gesneden kopen, maar ik neem liever kroppen andijvie.

Andijvie wassen, in dunne(1/2 CM) repen snijden en in een vergiet uit laten lekken.

Aardappels schillen wassen en halveren, in de pan met water klaarzetten.

Bovenste velletje van de champignons af halen met een mesje, in vieren snijden en in en schaaltje doen.

Paprika wassen en eerst in repen, vervolgens in niet te fijne stukjes snijden, de pepers schoonmaken, steeltjes eraf, pitjes er uit en in kleine ringetjes snijden, in een schaaltje doen.

Uien schillen en grofsnijden, in een schaaltje doen.

Teentjes knoflook schoonmaken.

Gehakt aanmaken met zout en peper naar smaak.

Alle afval opruimen en aanrecht vrijmaken.

Bereidingswijze


Zet de hapjespan op het vuur en laat er 50 gram boter in smelten.

Als de boter bruin is de uien bakken, samen met de pepertjes.

Wanneer de uien aangezet zijn en het vocht eruit is, de champignons toevoegen.

Zet intussen de aardappels met zout op.
Wanneer de champignons eindelijk bakken, spekkies toevoegen en op een hoge hittebron bakken. Dan de paprika erbij.
Vervolgens het gehakt erdoor lekker rul bakken, maar wel zorgen dat er stukken gehakt grove brokken blijven.

Het wordt het lekkerst als het een beetje crunchy wordt. NIET TE!!!

Als de aardappels gaar zijn afgieten, droogstomen, fijnstampen en er een puree van maken.

Vervolgens de inhoud van de hapjespan erdoor mengen.

Als laatste beetje bij beetje de andijvie erdoor roeren tot het een smeuig geheel wordt.

Serveertip

Dit kun je ook bereiden met sperciebonen, bruine bonen, witte bonen, verse spinazie, raapsteeltjes en bloemkool.

Ik neem hiervoor altijd een glazen schaal omdat de kleuren van het gerecht dan mooi uitkomen.

Samen met een komkommersalade!

EET SMAKELIJK!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 27-11-2015

Vanavond deze stamppot gemaakt,hij mag hier blijven.Heerlijk gegeten,Dank je wel. Jeannette

harmony avatar
harmony 19-09-2005

Weer eens een andere stamppot rauwe andijvie. Ik ga ook voor de kroppen. 1x 'versgesneden' gekocht, maar die vond ik bitter en niet fijn genoeg gesneden. Groet, Monique

irener avatar
irener 06-10-2002

Mmm... dit lijkt me wel wat... Ik neem je recept mee naar mijn pagina! Groetjes Irene

vanree avatar
vanree 28-09-2002

Hoi, Lijkt me heerlijk, heb je recept favoriet gezet. Ga het snel uit proberen. Groetjes Irene

vanalles avatar
vanalles 25-09-2002

Dit ga ik ook eens proberen, Louise. Bedankt. Nelly

chakka avatar
chakka 27-08-2002

Jammie! Natuurlijk meteen favoriet gezet! Bedankt! Danielle

zinzerella avatar
zinzerella 14-05-2002

Hoi louise,mijn man is stapel op stampot van rauwe andijvie,dus we kunnen wel een lekkere variatie gebruiken. Groetjes louise

beauad avatar
beauad 17-06-2001

Hoi :-), klinkt lekker, ga dit zeker eens proberen, groetjes, Adiet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten