1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. kruidenboter

kruidenboter

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2001

Ingrediënten


Roomboter(gezouten)
knoflook 2 a 3 teentjes
peper
zout
bieslook
peterselie en
ui


Verder heb je nodig


Evt. een knoflook pers, maar dat hoeft niet


Kruidenboter met veel knoflook, heerlijk bij een glas wijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, dit mengt wat makkelijker.

Bereidingswijze

Doe de boter in een schaal, snipper de ui en knoflook (of pers deze uit) en doe deze tesamen met de andere ingredienten bij de boter. Goed mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Indien je de kruidenboter een dag van te voren klaarmaakt, krijgt de knoflook de kans goed in te trekken en wordt hij nog lekkerder.

Serveertip

Serveren met stokbrood, niks is ontspannender met een lekker glas wijn erbij, als voorgerecht of gewoon als tussendoortje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ertjer


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ertjer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top