Brusselse Wafels

  • Belgisch, Banket
  • 10-20 min.
  • Brusselse Wafels

    Brusselse Wafels

    Brusselse Wafels

  • Brusselse Wafels

    Brusselse Wafels

    Brusselse Wafels

  • Brusselse Wafels

    Brusselse Wafels

    Brusselse Wafels

Ze geuren heerlijk naar vanille en je eet ze zo uit de hand, met poedersuiker.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
1 groot ei,
50 g suiker,
1 zakje vanille suiker,
1½ dl melk,
150 g zelfrijzend bakmeel,
50 g boter, gesmolten,
olie om in te vetten,
poedersuiker om te bestrooien.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 169,72 kcal
Koolhydraten 22,27 g
Eiwitten 3,38 g
Vetten 7,38 g
Benodigdheden
wafelijzer.

Voorbereiding

Klop de eierdooier met de suiker schuimig. Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor. Roer de gesmolten boter erdoor. Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag. Verhit een wafelijzer. vet deze dun in met olie en schep er met een lepel een laagje van het beslag in.

Bereidingswijze

Doe het ijzer dicht en bak de wafels in ca. 2 minuten goudbruin. Neem de wafels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de wafels.

Serveertip

Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer ze naar wens met slagroom en kersensaus.
Recept staat bij sauzen/dressings.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

resia avatar

Doorsturen

Home Recepten