Brusselse Wafels
- Belgisch, Banket
- 10-20 min.
Ze geuren heerlijk naar vanille en je eet ze zo uit de hand, met poedersuiker.
Ingrediënten 8 recipe.people
1 groot ei,50 g suiker,
1 zakje vanille suiker,
1½ dl melk,
150 g zelfrijzend bakmeel,
50 g boter, gesmolten,
olie om in te vetten,
poedersuiker om te bestrooien.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 169,72 kcal |
Koolhydraten | 22,27 g |
Eiwitten | 3,38 g |
Vetten | 7,38 g |
Benodigdheden
wafelijzer.Voorbereiding
Klop de eierdooier met de suiker schuimig. Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor. Roer de gesmolten boter erdoor. Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag. Verhit een wafelijzer. vet deze dun in met olie en schep er met een lepel een laagje van het beslag in.
Bereidingswijze
Doe het ijzer dicht en bak de wafels in ca. 2 minuten goudbruin. Neem de wafels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de wafels.
Serveertip
Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer ze naar wens met slagroom en kersensaus.
Recept staat bij sauzen/dressings.