1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Brusselse Wafels

Brusselse Wafels

Door: resia

  • Belgisch, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2001

Ingrediënten 8 personen


1 groot ei,
50 g suiker,
1 zakje vanille suiker,
1½ dl melk,
150 g zelfrijzend bakmeel,
50 g boter, gesmolten,
olie om in te vetten,
poedersuiker om te bestrooien.


Verder heb je nodig


Wafelijzer.

wafels
wafels
wafels
wafels
Brusselse Wafels
Brusselse Wafels

Ze geuren heerlijk naar vanille en je eet ze zo uit de hand, met poedersuiker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eierdooier met de suiker schuimig. Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor. Roer de gesmolten boter erdoor. Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag. Verhit een [elektrisch] wafelijzer. vet deze dun in met olie en schep er met een lepel een laagje van het beslag in.

Bereidingswijze

Doe het ijzer dicht en bak de wafels in ca. 2 minuten goudbruin. Neem de wafels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de wafels.

Serveertip

Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer ze naar wens met slagroom en kersensaus.
Recept staat bij sauzen/dressings.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top