1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Applecrumble

Applecrumble

Door: compy

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2001

Ingrediënten 4 personen


300 g bloem, 120 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 175 g gesmolten en afgekoelde boter, 2 appels, kaneel.


Verder heb je nodig


Lage Ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes.


Warme appel-kruimeldessert.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem boven een kom en vermeng dit met suiker en vanillesuiker.
Boter toevoegen en het deeg met een Mixer met kneedhaken tot een kruimelig deeg mengen.
Zet het deeg 30 min. op een koele plaast om te rusten.
De appels schillen en in dunne schijfjes snijden.
De appelschijfjes met het kruimeldeeg vermengen en in de ovenschaal of schaaltjes doen.

Bereidingswijze

Bestrooi de appel-kruimelmix naar smaak met kaneel.
Bak de Apple crumble ca. 25 min. in een voorverwarmde oven van 170-200 graden.

Serveertip

Serveer de apple crumble warm met bijv. een bolletje vanilleijs.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top