1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bisque van Noordzeegarnalen met kerrie

Bisque van Noordzeegarnalen met kerrie

Door: bollekendrie

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2001

Ingrediënten 4 personen


1000 g Noordzeegarnaal (ongepeld), 1 wortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 60 g tomatenpuree, 5 eetlepels cognac, 5 dl wijn (wit/droog), 1,5 L visfumet, 1 dl room, 1 theelepel kerriepoeder, 20 g boter (roomboter), peper, zoutOntdek meer:

Voorbereiding

De wortel schoonmaken en fijnsnijden. De knoflookteentjes pellen en fijnpletten. De ui pellen en fijnsnijden. De garnalen pellen. De koppen en schalen bewaren. Twee derde van de gepelde garnalen bewaren voor deze soep (de rest koel wegbergen voor een andere bereiding).

Bereidingswijze

In een pan de olijfolie verhitten en er de koppen en schalen van de garnalen in aanstoven. Flamberen met de cognac en de bereiding overscheppen in een grote soeppan. In de eerste pan de fijngesneden groenten en de knoflook fruiten. De tomatenpuree en de kerrie toevoegen. Nog even laten sudderen en bij de geflambeerde garnalenpantsers voegen. De bereiding overgieten met de witte wijn en de visfumet, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. Zeven door een puntzeef, de soep weer aan de kook brengen. De bisque op smaak brengen met peper en zout en afwerken met een nootje boter. De room licht stijfkloppen en vermengen met het kerriepoeder.

Serveertip

De gepelde garnalen over warme soepkommetjes verdelen. De hete bisque toevoegen en garneren met een eetlepel van de kerrieroom.Deel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top