Francesco's Tomatenhemel

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.

Dit recept heb ik gekregen van Francesco van Bertolli Italie. Ook als je geen tomaten lust, zou ik het toch maar proberen; het is echt heel lekker. Ik ben geen tomatenliefhebber, maar hiervoor maak ik een uitzondering....

Deel dit recept

Ingrediënten
* tomaten (geen vleestomaten), bij voorkeur Pomodori
* rode ui
* paprika (rood of geel)
* parmezaanse kaas aan-1-stuk
* basilicum (liefst op olie)
* knoflook (liefst verse, geperste)
* peper
* zout
* Bertolli extra vierge
* ansjovis
* oud (stok-)brood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een scherp mes, een mengkom, een glas wijn om te drinken tijdens de bereiding.....

Voorbereiding

Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snij de stevige buitenkanten in piepkleine stukjes. Snipper de ui en paprika ook in zo klein mogelijke stukjes. Snij de kaas in mini-blokjes, of liever nog: rasp de kaas op een grove rasp. Snij de ansjovisfilets zo fijn mogelijk.

Bereidingswijze

Meng de fijngesneden groenten en vis goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout, knoflook en basilicum. Voeg Bertolli extra vierge olijfolie toe tot een smeuiig geheel ontstaat. Laat het een flinke tijd intrekken. Het goedje ziet er uit als een "papje met stukjes". Snij het brood in plakken (ter grootte van een toostje)en bestrijk elk plakje met olie en een opengesneden knoflookteentje. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Doe de stukjes brood in de oven en laat ze daar tot ze redelijk knapperig zijn. Het zijn nu bruschetta's.

Serveertip

Zet de tomatensalsa in een leuke kom op tafel en zet een schaal met de bruschetta's ernaast. Doe een schepje van de salsa op de bruschetta en eet smakelijk! Heerlijk met een rode, goedgekoelde lambrusco.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kaatje_kriebel avatar
kaatje_kriebel

Doorsturen

Home Recepten