1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zwaardvis Met Pepersaus

Zwaardvis Met Pepersaus

Door: jpjvdberg

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2001

Ingrediënten 4 personen


4 zwaardvissteaks, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 1 eetlepel olijfolie, zout, 1 eetlepel boter, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 theelepel mosterd, 1 1/2 eetlepel roze peperbessen, (potje) 3 eetlepels droge sherry, 2 eetlepel cognac, 1 bekertje creme fraiche.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Zwarte peperkorrels kneuzen. Vissteaks met olie bestrijken. Bestrooien met zout en aan beide zijden de gekneusde peperkorrels drukken. Ca. 10 minuten onder de grill schuiven en in 8 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren. Intussen in een steelpan de boter smelten. Sjalotjes hierin zachtjes bakken. Toevoegen; mosterd, peperbessen, sherry en cognac. Door elkaar roeren en sausje even laten koken. Creme fraiche dor de saus roeren en op smaak brengen net zout. Saus over borden verdelen. Zwaardvis in het midden leggen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top