1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Rollade
  6. Varkens rollade

Varkens rollade

Door: margrietwilma

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2001

Ingrediënten 6 personen


Doorregen varkensrollade van een kilo
olijfolie
2 eetl. grilkruiden
1 ui
2 teentjes knoflook
6 vleestomaten
1 tak verse rozemarijn of 2 theel. gedroogde rozemarijn naalden.
1 1/2 dl. rode wijn
1 vleesbouillontablet
1 eetl. italiaanse keukenkruiden
bekertje creme fraiche


Verder heb je nodig


Grill met spit.


Pittig gekruide rollade met pasta en romige tomatensaus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rijg de rollade aan het spit. Meng 3 eetlepels olie met de kruiden en bestrijk hier mee de rollade.

Bereidingswijze

Grilleer de rollade aan het draaispit in 60 min. gaar en goudbruin en laat het vlees afgedekt 10 min. rusten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de onvelde tomaten in stukjes. Verhit 3 eetl. olijf olie in een ruime pan en bak hierin de ui 3 min. op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze al omscheppend mee. Voeg de rozemarijn, de wijn, het bouillontablet en de italiaanse kruiden toe en laat de saus 15 min. op matig vuur inkoken. voeg op het laatst de creme fraiche toe.

Serveertip

Snijd het vlees met een glad scherp mes in dikke plakken. Verwijder de rozemarijn uit de saus en schep de saus over het vlees.
Lekker met broccoli en spaghetti met daarover geraspte kaas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietwilma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top